Cuina de tardor : Crema de carbassa

Recepta apte fins i tot per aquells que diuen que cuinar és molt difícil i requereix molt de temps.

Ingredients:

½ carbassa (200-300 grs aprox.)
2 patates
1 o 2 porros
200 ml de nata líquida (també es pot fer amb un formatget i un got petit de llet)
Sal
Nou moscada(opcional)
Pebre (opcional)
Crostons de pa (opcional)

Preparació

Recepta molt senzilla de fer:

1. Posar al foc una olla amb aigua i una mica de sal.

2. Mentre l’aigua s’escalfa i arrencar a bullir, pelar i rentar les patates i porros. Fent-los tot seguit a trossos petits.

3. Tot seguit, talla i treure la pella la carbassa. Atenció a no prendre mal, que és força dura ! Separar els 200/300 grs i fer-los a daus petits.

4. Una vegada l’aigua de l’olla ja bull afegirem els tres ingredients i ho deixarem que cogui durant uns 30 minuts. Abans de treure-ho del foc, comprovar que s’ha cuit la patata i la carbassa, per exemple amb un escuradents mirarem si són tous els daus. (visualment ho detectarem fàcilment).

5. Passarem el contingut de l’olla pel colador i una vegada s’ha perdut tota aquesta aigua ho posarem de nou a la mateixa olla o en una cassola nova.

6. Afegirem la nata líquida i una mica de nou moscada.(a mi no m’agrada massa la nou, moscada, per això la poso com a opcional)

7. Es tritura tot amb la batedora elèctrica fins que quedi una textura ben cremosa.

8. Darrer pas, tastar la crema. La carbassa sempre té un gust dolç, d’aquí que moltes vegades si preferiu el gust salat, l’haureu de rectificar amb una mica de sal. També podreu afegir una mica de pebre negre, al vostre gust.

Finalment per acompanyar la crema de carbassa, es poden posar uns crostons de pa a dins. Per a notar més el gust de tot el plat, important  servir-lo una mica calent. Bon profit !

Advertisements

Quant a Narcís Domingo

Muntanya, curses, triatló, música, cuinetes i més coses
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en BLOG. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s